Мимо Гарсия на тоалетната чиния
Автор: Мимо Гарсия Сексуална ориентация

Мимо Гарсия: Преживях онлайн тормоз. Как да го преодолеете, ако сполети и Вас

Като ме обиждаш чувстваш ли се добре?! На онлайн тормоза отговарям със снимка от тоалетната чиния

В последния месец станах обект на онлайн тормоз. Като коментари в сайта ми (https://www.mimo.bg) и блога ми (https://mimogarcia.blog.bg), както и като съобщения в пощата ми (mimo@mimo.bg) се появяваха/пристигаха грозни, обидни и унизителни мнения.
За 12 години, откакто присъствам в интернет пространството многократно съм се сблъсквал с хейт, но такава масирана кампания, основана единствено на аргументи ад хоминем, не бях преживявал. Меко казано съм отвратен от случилото се. Дори бих се определил за гневен, защото сбирщина си бе въобразила, че ще ме откажа да пиша, да се изказвам. Явно нямат умение за повече от десетилетие да си изградят правилна представа какъв човек съм аз… Да, диалогичен съм, но до момента, когато някой се опита да ми нареди. Съжалявам, че трябва да припомням, но прабаба ми е била лекар, прадядо ми – офицер, баба ми е юрист, а майка ми сама се изгради, без връзки. Моето семейство ме е учило да не позволявам никому да ми диктува как да разсъждавам, как да чувствам, как да живея! И това няма да се промени нито сега, нито когато и да е било.

Употребяването на сексуалната ми ориентация от тях като доказателство какъв урод и изрод съм, всъщност демонстрира техните хомофобни долни дребни душици. Впрочем борбата ми за равноправие за ЛГБТИ общността е най-вече мотивирана заради такива създания, които принуждават стойностни хора да се крият цял живот в „килера“ и да не познаят истинската любов, защото ги е страх от такива реакции. Е, аз не се плаша! Ако се, нямаше да стана съдебен заседател, защото не се знае хипотетично, ако гласувам някой да влезе в затвор как би реагирал той. Ще защитавам правото на всеки да е себе си, независимо дали някакви простаци го одобряват или не.

Мръснишките подмятания, че понеже съм педал – ще бъда последен от рода си; издънката на фамилията, са нелепи. Липсата на желание да имам деца няма общо с това кого харесвам или не. Никога не съм искал да ставам баща. Не ми пука за шушуканията на този или онзи. Ако някой счита, че децата са единствен смисъл на съществуването му, негова си работа, но не желая да ме слага в неговите тесногръди граници. Но ще кажа друго: като този някой мрънка колко важни били децата, да ми изреди какво е правил за тях! Защото аз напълно осъзнато няма да стана баща, но и напълно осъзнато за скромните ми 23 години съм правил много за децата. Създал съм онлайн детско предаване, в което четохме детски класически книги, за да развиваме въображението на малчуганите. Вече шеста година подпомагам фестивал „Малкият принц“, който е създаден точно, за да могат да се изявяват децата. Защо го правя? Защото знам, че театърът може да ги държи надалеч от хулиганството, от пропадането. И да, силно против съм наркотиците, но не съм наивен. Знам, че и в театралните младежки среди ще пушат трева, но поне ще е трева, а няма да затънат в дилърство, във футболни агитки превръщащи се в наказателни бригади. Също така съосновах платформата за подкрепа и помощ, в която произвеждаме безплатно видео обучение за родители на деца с аутизъм, синдром на Даун. Така че за предпочитане е някой да няма свои деца, но да помага на всички, отколкото някой комплексиран мизантроп да има свои и да ги тероризира. И вижте – нито един мой близък не е емигрирал, баща ми даже от Америка се е върнал и е отказал там да се изселят с майка ми, защото си обичаме страната. При мен е същото, никога през акъла не ми е минавала мисълта да не си бъда в моята България. А децата са бъдещето на България. И аз ще направя всичко по силите си това бъдеще да е светло, а не да е като настоящето – мрачно заради такива отвратителни нещастници. И да, все пак, съчувствам на тези хорица. Те са дълбоки нещастни след като могат да мразят така! Пожелавам им някога, поне за секунда, да изпитат истинска радост, но няма да я намерят докато са изпълнени с агресия!

Иронично ги питам „Като ме обиждате чувствате ли се добре“?! Даже за да е по-лично, нека е в единствено число: „Като ме обиждаш чувстваш ли се добре“?! Може би ще кажат да, но това е пълна лъжа. Моето мълчание досега, което те възприеха за слабост, и за триумф на собствената си тъпотия е пирова победа!

Тези дегенерати си позволиха да провеждат терор над мен в месеца, следващ април, в който в рамките на 11 дни загубих едната ми баба и единия ми дядо. Охо, явно са си мислили, че съм слаб, че сега е моментът да ме съсипят! Но не и не, това няма да се случи! Още повече ще се изказвам и ще бъда себе си, защото проклет да съм, ако позволя на такива отрепки да ме сломят!
А защо не им отговарях толкова дълго и защо го правя сега?

Покойната ми баба ми повтаряше „Убий простака с мълчание“. Не желаех да им засвидетелствам внимание като им отговарям. Но се оказа, че има и много свестни другари, които ги докладваха в системата. И аз им БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ! Носят прекрасни души! Поддръжкарят на mimo.bg също ме впечатли с борбата му да блокира ip адреси. БЛАГОДАРЯ МУ! БЛАГОДАРЯ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО и на моите приятели от blog.bg, Инвестор, които също бързо реагираха.

На враговете ми ще кажа – няма да доживеят да ме видят прекършен от тях или от други като тях злобари. И още нещо, което ме раздразни и искам да го подчертая. Тиражираха тези, че баламосвам по-възрастни дами да ме водят на заведения, дори изказаха предположение, че съм жиголо, спя с тях за пари…
Първо, аз съм девствен! Да, на 23 съм девствен и ще остана такъв, докато не си открия моя човек. Ето тук им издиша и аргумента, че съм „мека китка“, разнасяща СПИН. О, да, има много хомосексуални, които са носители на ХИВ и аз съм против да не се употребяват презервативи, но ще им обясня защо е такъв процентът позитивни сред ЛГБТИ общността. Ами просто гей мъжете се срещат тайно, заради такива като тях, които мразят „обратните“, и докато кръшват от нещастните си бракове с нищо неподозиращите им съпруги се заразяват.
Второ, който ме познава, знае, че на заведение винаги черпя, освен ако не съм на рожден ден, на имен ден. Такъв беше дядо ми, такъв е баща ми. Вменено ми е да съм джентълмен, да съм кавалер. Аз не съм от бедно семейство и не ми се налага да съм проститутка…
Трето, по-възрастните дами са мои духовни учители. Аз попивам от тях знания. И ще продължавам да го правя, защото искам да се обогатявам, отколкото да седна в мъжка скучна компания и да съм слушам за коли, футбол и цици. Нищо от трите теми не ме вълнува. И тук една вметка – ще продължавам да се боря и срещу сексизма. Защото който вижда в една жена гърди, а не качествата ѝ, е кретен.

И накрая завършвам със снимка от тоалетната. И заключението, че отровите трябва да се чистят от организма. Някои като пуснем казанчето (екскрементите), а други като си ги пуснем покрай ушите (злобните подмятания). Приятели, бъдете убедени, доброто ще възтържествува!

Ваш,
МИМО ГАРСИЯ

Мимо Гарсия на тоалетната чиния
Мимо Гарсия на тоалетната чиния

Вашият коментар