Какво питат най-често?

Галинка Чавдарова отговоря на най-често задаваните въпроси:

  1. Какъв е точно проблемът?“ – Важно е да се отбележи, че всеки случай е строго индивидуален – тоест, написаното в учебниците не винаги следва реалния проблем. За да може да се каже категорично върху какво трябва да се работи, е необходимо време и точна диагностика.
  2. „Поправим ли е проблемът и каква е неговата степен на тежест?“ – Първо, моля Ви никога да не губите надежда. Отчаянието не би довело до положително развитие на ситуацията. Второ, отново се връщам към въпрос №1 – необходимо е време за точна диагностика и още толкова време, за да преценя напълно кой е най-добрият вариант за справяне с проблема.
  3. „За колко време проблемът ще се реши, колко посещения са необходими?“ – Отново повтаряме „златните отговори“: въпрос 1 и въпрос 2. Тежестта на проблема определя времетраенето за неговото коригиране. Не без значение е и изпълнението на поставените задачи в кабинета и у дома.
  4. „Изпуснато ли е времето, за да се справим с проблема?“: Категорично не. Всяка една възраст има своите плюсове и минуси при посещението на кабинета: младите усвояват по-бързо, но не осъзнават случващото се; възрастните имат вкоренени навици, ала пък са много осъзнати и мотивирани.
  5. „Може ли проблемът да се завърне?“: Ще е лъжа, ако отговоря отрицателно. Проблемът би се завърнал, ако дадените от мен съвети спрат да бъдат спазвани. Всеки може да преодолее затруднението, но само ако има желание за това.

Вашият коментар