Автор: Мимо Гарсия Възрастни

Коментар на Мимо Гарсия: “Няма по-слаб пол по отношение на човешкото достойнство”

Публикацията е копирана от официалния сайт на Мимо Гарсия – https://www.mimo.bg

Честит празник, дами!

Ценете себе си и изисквайте да НЕ Ви подценяват – не се примирявайте с по-ниско заплащане, не позволявайте сексистки шеги, отклонявайте всеки опит за вулгарно или сексуално доминиране, разделяйте се с мъже, които са склонни към домашно насилие, независимо дали психологическо или физическо. Няма по-слаб пол по отношение на човешкото достойнство.

За мен 8-ми март е много специален ден, отгледан съм основно от три великолепни жени – майки ми и двете ми баби! Обичам ги безумно и се старая да им го демонстрирам ежедневно! Тези три финни дами износиха на плещите си цял Мимо 😀Ще питате къде е останалата ми рода? Баща ми постоянно пътуваше, дядовците ми бачкаха. Опа, и майка ми, и бабите ми работеха, но съумяха да се справят и с туй най-тежко изпитание – да възпитат Човек. Които ме познават твърдят, че те са се справили. Аз няма да им/си давам оценки 😀

Жената е магия! Тя създава Живот, буквално! Който не уважава жените като цяло – не уважава майка си. Който посегне на жена – посяга на майка си, духовно, морално.

Препятствията пред жените са безброй! Благодарение на смели и горди жени много спънки за радост са преодоляни – собствеността над тялото, правото на глас, възможността за кариера. Тепърва обаче ни очакват още много битки! За гарантирането, че жената няма да бъде третирана като вещ, в която и да е религия/държава по света. За изкореняването на практики изнасилвания на жени да остават без последствия, защото в дадената страна това се възприема за нормално. За възпиране на политическата пропаганда по отношение на забраната на абортите. Евентуално подобно решение би ни върнало във времената на филма “Вера Дрейк” – некомпетентни лица ще извършват принудителни помятания, които често ще завършват трагично. Превенцията на нежелани бременности е поредством възпитаване на младежите, през ограмотяването им чрез образованието, най-вече са нужни разговори между деца и родители на теми, които за съжаление още се смятат за табу.

Сигурен съм, че заедно ще достигнем хармония и равноправие!

П.П.: Схванат съм в ръцете, не ме бива с пирографа, но се опитах да направя вечни цветя за мама, каквото е обичта ми към нея – вечна!

Вашият коментар