Автор: Слава Леси Възрастни

НЕИЗБЕЖНИТЕ ЖИТЕЙСКИ КОНТРАСТИ от Слава

Славка Лесидренска, авторски псевдоним Слава Леси, е български юрист, писател и блогър. От началото на 2019 г. е част от Борда на съветниците към платформата за подкрепа и помощ ДА ГОВОРИМ ЗАЕДНО

Когато сутрин работоспособните обитатели напуснат квартала, отправяйки се към работните си места, в комплекса остават основно две категории жители – млади майки и пенсионери.
   Тук има  много млади хора. Обичайна гледка са групите от модерни, млади жени с красиви детски колички. Срещат се навсякъде – в парка, по улиците, в магазините. Вниманието им към бебетата е впечатляващо и затрогващо. 
   Често срещам представители и на втората категория – това са прегърбени, немощни стари мъже и жени, които пъплят из комплекса с пазарски колички…Някога и те са разхождали гордо невръстните си отрочета, които, вече пораснали,  са или в чужбина, или в други краища на страната, или просто нямат време за престарелите си родители.
А и пазарската количка си е улеснение..
   И така с годините единият вид колички се заменя с другия. Добре, че са измислени тези от втория вид, защото все пак трябва да се яде – макар и по-малко, и по-скромно, но всеки ден…

ОБИЧАЙТЕ ВЪЗРАСТНИТЕ СИ БЛИЗКИ!

Изображение:
123RF.comНеизбежните житейски контрасти1 thought on “НЕИЗБЕЖНИТЕ ЖИТЕЙСКИ КОНТРАСТИ от Слава”

Вашият коментар