Автор: Мимо Гарсия Възрастни

Мимо Гарсия: „Нещо грубо ли е да си независима жена?!“

Мила Роберт вече не може бъде представяна като „Щерка на Ваня Щерева„. По-скоро Ваня вече е „Майката на Мила„. Туй, което написах, си е предсказуемо клише. Мила и музиката й обаче категорично не може да бъдат вкарани в графата „очаквано“.


Мимо Гарсия е студент по журналистика и ко-водещ на предаването „ВСЕКИ ПЪРВИ ПОНЕДЕЛНИК“, продуцирано от ДА ГОВОРИМ ЗАЕДНО.Повече за и от него може да видите в блога му MIMO.BG

Мила е актриса, художничка, ала и талантлива певица! По-инак казано: певица с кауза, която не търси евтината сензация. Кариерата й в тази ниша започна ударно с „Наше си е Саше“ (
https://bit.ly/2GEa2ob) – адски мило и любовно парче, което те кара да мечтаеш да имаш половинка на мига. После се появи „Квартална кръчма“ (
https://bit.ly/2tyYDxm) – носталгично с мелодичен глас Мила ни припомни за времето, когато фолкът не беше равносилен на евтино порно.
2019 година тя пусна най-новата си песен „Нещо грубо“ (
https://bit.ly/2EoH8pI). За запален феминист като мен това си е същински празник… Защото истински ми е писнало непрекъснато да се твърди как жената е по-слабия пол и как жена без силен мъж не е жена, а джендър-змей-мъжемразка!
В моето семейство съм заобиколен от жени, които умеят, както Мила пее – „да си закопчават роклите сами„, „да си отварят бирите сами„, „да си плащат сметките сами„.
И да, знам как в днешни дни разните коучове и мачмейкъри учат жените, че най-голямото щастие, което може да им се случи в живота е да си намерят състоятелен съпруг. Това е наистина ужасяващо! Има ли нещо по-хубаво от това човек да бъде независим, разчитащ на себе си и не на последно място гордеещ се със собствените си успехи?!

Явно в нашето общество е нещо грубо да си независима жена…

Това е тъжен факт. Продължаваме да сме изостанали в разсъжденията си. „Семейството“ задължително си го представяме като мъж, който носи пари и командва парада + жена, която носи пари и слугува пред печката. Е, такова семейство, не – мерси!

Кадър: YouTube

Вашият коментар