Автор: Мимо Гарсия Възрастни Сексуална ориентация

МИМО ГАРСИЯ: „Ще заживеем хубаво, когато гей не е обида, а тарикат не е комплимент“

Публикацията е копирана от официалния сайт на Мимо Гарсия – HTTPS://WWW.MIMO.BG

За да е нормална България трябва да зазидим наркоманите, да изоставим инвалидите и да криминализираме хомосексуализма.

Общо взето това е водещото мнение сред обществото. 

Тези три групи ни пречат най-много…

***

Израснах врата до врата със съседка, чийто внук си отиде заради наркотиците. Не минаваше седмица без да си говорим, да ме щипне по бузите, да ме прегърне, да ми подари нещичко. Години по-късно осъзнах, че е търсила в мое лице заместник на онова погубено момче. 

Когато онзи ден се разгоря спор дали да лекуват наркомани в „Младост“ – се замислих дали осъзнаваме колко много младежи (наши близки) злоупотребяват с тези субстанции. И не, не само хулиганите и клошарите са пристрастени към това занимание. Често се напушват ученици и студенти от стабилни семейства с добри оценки, които се плъзгат по повърхността „Да бъдем яки“. Да, разбира се, не допускаме, че нашето чедо, скъпото ни гардже върши това, ама се огледайте из дискотеките.

Дискусията за това къде да бъде позиционирано лечебното заведение е важна. Но е още по-важно да не се правим, че този проблем не съществува. И да убеждаваме подстрастващите, че не трябва да има дори един опит.

***

Онзи ден попаднах на много грозен коментар, който общо взето гласеше, че да има „инвалиди“ около нас, „нормалните“, е смущаваща гледка. Не знам дали разбираме, но както днес сме на два крака рязко може да се озовем в количка. Често гледам документални продукции за парализирани след битов инцидент, катастрофа. Такива филми ме карат да ценя живота и да не се оплаквам от незначителни спънки. Не бива да отбягваме хората с увреждания. Те няма да ни изядат, напротив могат да ни предадат безценни житейски уроци. Не питай старило, а патило! 

***

Стигаме любимата тема за „меките китки“…. . Не знам наистина как е възможно някой да се вълнува кой с кого си ляга, но друга е по-плашещо – наскоро станахме свидетели на гръмък телевизионен скандал. Оказа се, че обвиненията в различна сексуална ориентация са най-срамни за репутацията. REALLY?! За мен други компоненти за един политик/човек са от значение като морал, действия, цели…

Съжалявам, ала проблемите на България не се изчерпват (и не започват) с гей парадите. Страшно е как като народ избираме/предпочитаме агресивната риторика, как се пребиваме по пътищата, как мъжете продължават да насилват жените си, как сме разделени по всички въпроси, КАК СЕ МРАЗИМ ПОМЕЖДУ СИ. 

Нация, която не се научава да обича истински няма светло бъдеще. 

Докога може да караме така?

А иначе ще заживеем хубаво, когато гей не е обида, а тарикат не е комплимент. Когато сълзите не значат слабост, а боят не е белег за мъжественост. И когато наркоманите, инвалидите, старците не са тежест, а са част от общата ни отговорност за всеки един Българин.
… #СъединениетоПравиСилата …

Мимо Гарсия

Вашият коментар