Автор: Мимо Гарсия Възрастни Деца Психология

Мимо Гарсия: Никой не приема сериозно проблемите с психиката, ала в един момент някой не издържа повече да носи маската „казано често всичко ми е окей“ и се самоубива

О, добре знам у нас какво е отношението към посещаването на психолог. „Глезотия“ е най-мекото определение! Паник атаките са определяни за мода, а сериозните ментални проблеми задължително трябва да бъдат прикрити, за да не кажат нещо хората.
Да, ала в един момент някой не издържа повече да носи маската „казано често всичко ми е окей“ и се самоубива.

И в The Sun (https://bit.ly/3jKbDcL), и в българския Profit (https://bit.ly/3pgmI6s) може да прочетете пълната история на обесилата се 18-годишна ТикТок звезда Дазариа Шейфър. Трагично е, че това младо момиче, чийто живот тепърва предстоеше, приключва по този начин.

Тя написва „Аз съм досадна, това е последният ми пост“ и слага точката.

Баща ѝ сега казва „ако бе споделила“. Ами не стоят така нещата. Човек като изпадне в подобно състояние се затваря. Започва да преживява сам тежестта на състоянието си, докато вече не може повече и прави, каквото прави. Точно затова са близките – да подадат ръка, изслушвайки или потърсвайки специалист.
Това че майките и бащите, учителите вдигат рамене, оправдавайки всяка промяна в настроението с пубертетните хормони или тийн капризите възпрепятства възможността да се помогне на обърканите да открият отново светлината в тунела…

Преди няколко месеца момче – Оливър Строде, изчезна и се самоуби заради оценки. Едва на 17!

Превенцията е на първо място в бдителността към любимите ни хора. Разбира се, всеки има своите лоши моменти, в които е нормално да е тъжен, но ако има задълбочаване, влизане в постоянна криза – важно е да се потърси специалист!

Последният пост на Дазариа
Oliver Strode
Оливър

Вашият коментар