Автор: Мимо Гарсия Административни съобщения Позиции

Мимо Гарсия: Галинка Чавдарова и аз вчера бяхме на ресторант. Макар и при 50% разрешен капацитет и след обедната почивка бе пълно. Хората са зажаднели да се разнообразят!

Съоснователят на платформата за подкрепа и помощ „ДА ГОВОРИМ ЗАЕДНОМимо Гарсия написа в сайта си, https://www.mimo.bg, следното:

Вчера с Галинка Чавдарова, с която преди две години основахме платформата за подкрепа и помощ ДА ГОВОРИМ ЗАЕДНО, празнувахме двоен повод – аз черпех за рождения ми ден на 16 февруари, тя пък ме гощаваше за 8 март. Изкарахме си прекрасно в ресторанта! Макар че отидохме в него след 13:00, когато обедната почивка приключва, бе пълно (доколкото може да го наречем така при 50% разрешен капацитет…). Имаше представители на всички възрастови групи – влюбени тийнейджъри, делови костюмари, женски компании, двойки, семейства, баби и дядовци (и те вече не се плашат). Хората са зажаднели да се разнообразят!

Изключително ми беше приятно да проследя как мъжете изненадваха колежките си, приятелките си, гаджетата си, майките си с букети. Цветята бяха придружени със силни ръкостискания, гальовни прегръдки, нежни целувки – да, у нас новата „нормалност“ няма да се наложи, защото имаме акъл.

Радостно бе и как всички оценявахме, че пак сме в заведение, че пак сме заедно. Непознати си честитяхме празника, пожелавахме си все така да можем да се виждаме. Толкова задружна и стопляща душата атмосфера!

На този фон, пак се започват приказки за мерки. Обществото ни вече е уморено от тях и психически затормозено. Дори и най-изпълнителните ми познати вече вдигнаха ръце и казаха, каквото е предначертано (ще се разболеят или не; леко или тежко) – ще им се случи.
Смятам, че сега действащите ограничения са поносими. Единствените „ефекти“ при евентуалното налагане на по-тежки ще са разправии, бунтувания и протести. Ако се затворят кръчмите, отново ще се възобновят домашните партита, от които в хазната и стотинка не влиза. Полицаите имат далеч по-важни задачи от това да тормозят компаниите, които разпускат от едногодишното напрежение. Маски навън – абсурдна тъпанарщина! Никога няма да сложа, тъй като искам да дишам. Да не говорим, че носът ми е опериран, други като дядо ми имат ХОББ, а никой не се замисля, че няма как с една недомислена заповед да слага всички под общ знаменател. Но и да нямаш проблеми с носа или белите дробове, маската те запотява, избиват пъпки, изникват алергии, устата се напуква от студа и овлажнената среда, а едни бактерии непрестанно се движат: от устата във вътрешността на маската и обратно навътре в организма…

Третата вълна е очаквана, това е нормален ход на вируса, може би това ще е последното такова изкачване, тъй като вече преболедували, както и граждани, които изобщо не могат да се заразят според проучвания, ще натискат оттук нататък кривата.
Които се плашат – да се пазят, ваксинират, да им се даде възможност да работят онлайн, децата им да учат дистанционно. Останалите избираме да живеем без страх, защото именно той убива. Разбира се, като спазваме висока хигиена, не се бутаме един в друг и ако не се чувстваме добре – оставаме у дома.

Ценете всеки миг и го споделяйте с любимите си!

Галинка Чавдарова и Мимо Гарсия на 8-ми март 2021 година
Галинка Чавдарова и Мимо Гарсия на 8-ми март 2021 година

 

Вашият коментар