Автор: Мимо Гарсия

Мимо Гарсия: За болшинството – при раздяла само жената носи вина

В българския трендинг на YouTube №1 е раздялата на Сандев и Стела – едни от най-известните наши влогъри. И после обществото ни се сърди, че го определяме за клюкарско… Всъщност младите подиграваха родителите си, бабите и дядовците си, че са следили в захлас “Биг Брадър” (впрочем ББ стартира у нас 2004 г., голяма част от феновете на Сандев и Стела даже не са били родени тогава). Но сега същите тези младежи се оказаха още по-настървени почитатели на ровенето в нечии чаршафи…

Стела бе разпната, защото се раздели със Сандев и тръгна с 20 години по-възрастен мъж. Оказа се, че днешните поколения, които сменят гаджета като носни кърпички, обичат да се изживяват като морални съдници: обявиха Стела за пресметлива кучка, която преследва богат мъж. Това дали е вярно, дали не, нито знаем, нито е важно. Друго е съществено: наследниците на зяпачите на Биг Брадър са същите като прадедите си! Онези коментираха злостно Миро (Бог да го прости) и Елена. Харесваше им да стъпкват човешкото достойнство, да избиват комплекси на гърба на другите, да съдят, да сочат с пръст.

И да, тези пораснали деца са безмилостни – слагат клишета на всеки в социалните мрежи, агресивни са, обиждат другарчета и непознати.

А не разбират, отказват да осъзнаят, че може да хвърляме кал по всеки, няма човек без мръсно бельо, но какво ще постигнем с това?! Няма да се издигнем, унижавайки друг!

Разбира се, тъжно е, когато любими наши звезди вече не са заедно. Но не сме в техните души, сърца, та да изказваме задълбочено мнение, какво остава за жигосване с подобни обиди?!

Приятели, не позволявяйте на лошото да взима превес.

П.П.: За съжаление, още нещо адски грозно излиза на преден план. Манталитетът ала Бай Ганьо продължава да властва и днес. За болшинството – при раздяла само жената носи вина. То това мислене се пренася и когато има детеродни проблеми: по презумпция жената е ялова, мъжът е Аполон. Дори мъжете се обиждат, ако лекар им предложи спермограма!

Вашият коментар