Автор: Мимо Гарсия Възрастни Домашно насилие & насилие

Мимо Гарсия участва в онлайн обучението „Домашното насилие под прицел“

Мимо Гарсия:

Днес участвах в онлайн обучението „Домашното насилие под прицел“. Събитието бе невероятно полезно – за тези два часа научих изключително много за работата на организациите, които подпомагат жертвите. Шапка им свалям! Не мога да си представя какво е ежедневно да се срещаш с пострадали от това чудовищно престъпление и да поемаш част от болката им, защото неминуемо тяхната мъка става и твоя, кошмарите им започват да преследват и теб…

Мишо Гръблев бе модератор. Рядко се среща такъв ръководител на комуникация – нито веднъж не прекъсна, позволяваше на всеки да изкаже позицията си. Даваше думата и на експертите, но и на нас, публиката. Макар че се вместихме в предвиденото време, в нито един момент не усетихме натиск да побързаме. Дори ще споделя, че накрая позволи на една дама и мен да си зададем допълнителните въпроси.

Като лектори се изявиха адвокат Милена Кадиева, изпълнителен директор на фондация „ДА“; психолог Надежда Стойчева, директор на Фондация „Асоциация Анимус“; представител на Фонд за превенция на престъпността „ИГА“; адвокатите Наташа Добрева и Стоян Мадин от Български адвокати за правата на човека „БАПЧ“. Всички те положиха неимоверни усилия за краткото време да ни запознаят със законодателството относно домашното насилие, реалната практика, проблемите, с които се сблъскват. Дадоха и ценни препоръки.

Благодаря им от все сърце за участието днес и дано доживеем ден, в който няма да има нужда да се събираме по този тъжен повод!

Мимо Гарсия, Мишо Гръблев, адвокат Милена Кадиева и психолог Надежда Стойчева
(По посока на часовниковата стрелка) Мимо Гарсия, Мишо Гръблев /модератор/, адвокат Милена Кадиева /изпълнителен директор на фондация „ДА“/ и психолог Надежда Стойчева /директор на Фондация „Асоциация Анимус“/

Вашият коментар