Автор: Мимо Гарсия Възрастни

Съоснователят на платформата за психо-логопедична помощ и подкрепа „Да говорим заедно“ Мимо Гарсия: Важно е и жените, и мъжете да поживеят сами

Мимо Гарсия:

Един мъж трябва да поживее сам, за да разбере, че чиниите не се самоизмиват, дрехите не се самопростират, изобщо домът не се самопочиства. Тогава ще му стане ясно, че домакинската работа не е лека и трябва да помага на бъдещата си жена, разделяйки си задълженията поравно, защото няма такова нещо като „това е женска, онова е мъжка работа”.

Една жена трябва да поживее сама, за да разбере, че няма нищо страшно в това да живее сама. И че нито е проблем сама да си смени крушката, нито е трудно сама да си затегне кранчето на чешмата. Тогава ще ѝ е ясно, че няма защо да търпи мъж само за да има мъж у дома, а трябва да намери точният за нея господин.

Но най-първо, без значение от пола, всеки трябва да си даде сметка – може ли да живее с друг, не ли. Няма смисъл някой да се самоизмъчва, ако му е кофти да търпи хора в границите на жилището си, ала и няма право да тормози даден човек, неподозиращ и невиновен с нищо за характера му.

Вашият коментар