Автор: Мимо Гарсия

Мимо Гарсия: „Почти няма шофьор, който да не използва телефона си в движение! Тези водачи упражняват руска рулетка срещу останалите автомобили, колоездачите и клетите пешеходци!“

Публикацията е копирана от официалния сайт на Мимо Гарсия – HTTPS://WWW.MIMO.BG

Искрено съм уплашен. Всекидневно изминавам километри пеша и имам възможност да наблюдавам какво се случва в купетата на колите. Почти няма шофьор, който да не използва телефона си в движение!

Погледите към дисплея са 60 към 40 спрямо погледите към пътната настилка.

Кадър: ia.acs.org.au

Това си е ПРЕДУМИШЛЕНО убийство. Тези водачи упражняват руска рулетка срещу останалите автомобили, колоездачите и клетите пешеходци.

Вярвам, че обновяването на статуса в социалните мрежи може да почака до първия светофар поне.
И по този начин да се спасят хора от инвалидност и смърт.

Не мога да разбера как е възможно някой да си позволява да извършва многократно толкова опасен акт! Необходимо е на такива не само да им се отнемат книжките завинаги, а да бъдат моментално глобявани максимално: не е пресилено! Секунда невнимание може да доведе до неописуеми щети.

Времето на единственото инцидентно нарушение – незаконното разговаряне по телефона, отмина. Днес в новата ера, в 21-ви век апаратите се използват наравно с кормилото. Ако при краката схемата е един крак за газ и спирачка, друг за съединител – при ръцете едната е за телефона, другата се люшка между волана, скоростите и нечий живот…

Вашият коментар