Автор: Мимо Гарсия Възрастни Деца Позиции Психология

Платформата за подкрепа и помощ ДА ГОВОРИМ ЗАЕДНО със специално издание, посветено на психичното здраве насред COVID-19 с водещ Мимо Гарсия

Видеото „ДА ГОВОРИМ ЗАЕДНО ЗА ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ НАСРЕД COVID-19″ е специално издание на ДГЗ. Негов водещ е Мимо Гарсия, студент по журналистика и тв коментатор.

Мимо Гарсия в кадър от специалното ни издание, посветено на COVID-19, което бе записано и излъчено на 25 март 2020 година.

Уважаеми зрители, нека бъдем единни и отговорни по време на кризата, свързана с коронавируса. Необходимо е да спазваме максимално указанията, предложени от Националния оперативен щаб. Не бива да прескачаме правилата, мерките и законите, гарантиращи забавянето на разпространението на вируса.

Възрастните трябва да бъдат убедени с добро да не излизат излишно, както и да пазаруват в специално осигурения им коридор между 8:30 и 10:30.

Нормално е децата да са немирни, когато не могат да играят с другарчетата си в парка. Виковете и наказанията нямат да превърнат малчуганите в послушковци, а напротив допълнително ще нажежат атмосферата у дома. Родителите трябва да бъдат достатъчно креативни и да отвлекат вниманието им от мисли за щуреене навън.

Жизненоважно е и да подпомагаме хората, които са притеснени и уплашени. Те могат да изпаднат в депресия. Лек за паниката им е сърдечния и човешки разговор с Вас, техните близки.

Ще оценим колко са ни скъпи любимите същества!
Ще осъзнаем кое е важно в живота и кое е излишна суета!
ЗАЕДНО ще преминем през това предизвикателство!

Екипът на „ДА ГОВОРИМ ЗАЕДНО“

https://www.youtube.com/watch?v=pkdQIf1BZ3Q

Вашият коментар