Автор: Мимо Гарсия Административни съобщения Възрастни Деца Логопедия Психология Участия

Галинка Чавдарова: „Деца около 4-5-годишна възраст нямат достатъчно думи в речника си“

Търсите психолог и/или логопед в град София - Галинка Ви очаква!
Запишете час: 0877 8244 85

В петък, 11-ти януари 2019 г., логопедът и психолог Галинка Чавдарова гостува в радио „Реакция“ и даде интервю във връзка със стартирането на новата платформа за подкрепа и помощ на деца и възрастни „Да говорим заедно“.
Чавдарова, която има повече от 37 г. стаж в направленията „психология“ и „логопедия“, разказа как се е родила идеята за името „Да говорим заедно“ и какво е общото между правилния говор и духовното спокойствие.
Чавдарова сподели информация и за своя новаторски метод – „кукли-помощници“ и как чрез тях общува по-свободно с малките посетители на кабинета й.

Галинка Чавдарова обрисува и притеснителна тенденция – голяма част от пациентите й на 4-5-годишна възраст нямат достатъчно думи в активния си речник. Според нея това е поради липса на комуникация между деца и родители, както и заради навлизането на Baby TV и други англоговорящи програми за деца.

В студиото заедно с нея бе и членът на екипа й Мимо Гарсия, студент по журналистика и тв коментатор, който призовава родителите да бъдат истински родители и да комуникират с децата си, дори за по час на ден, за да се чувстват малките приемани.

Запис от гостуването на Галинка & Мимо в радио „Реакция“ на 11.01.2019 г.
Галинка Чавдарова по време на гостуването си в радио „Реакция“ на 11.01.2019 г.
Мимо Гарсия по време на гостуването си в радио „Реакция“ на 11.01.2019 г

Вашият коментар