Автор: Мимо Гарсия Възрастни Психология

Мимо Гарсия: Препоръчвам „Podtherapy“ на Антоанет Попова-Янг и Иван Бегликчиев

За съжаление, макар че роднинските бизнеси/проекти могат да са най-силни  поради общ стремеж за развитие, то често нещата куцат именно заради усещането на едната страна, че понеже „сме си близки”, може да се кара по-леко.

Всъщност случилото се с Антоанет и Иван води до поуката, че независимо от това има ли приятелство/кръвна връзка, в работата трябва да се спазват правила и няма изключения.

Хареса ми, че бе зачекната тази тема, която нерядко бива пренебрегвана при старт на нова дейност и рано или късно следва раздор.

Да, Иван има за какво да се реваншира на Антоанет, защото за този подкаст и за спонсорите, които тя бе намерила за него, е застанала с името си и е заложила авторитета си.
Но отвъд служебните проблеми, които вероятно е имала заради внезапното прекратяване на изданието, по-важното вярвам за него, а и за нея, е тя отново да му има доверие, защото няма по-болезнено от това любим човек да не ти вярва.

И все пак е редно да се прояви снизхождение предвид възрастта му, а и защото нашата образователна система намира време да преподава теореми, но не и да учи младите на дисциплина и отговорност.

Единственото, за което бих си позволил да „критикувам” Иван е, че проявява несериозно отношение към висшето образование и буквално си губи времето.
Започна редовно във Факултета по журналистика и масова комуникация, който впрочем съм завършил и аз; отписа се; прехвърли се политология; сега пък задочно пак журналистика.

Има право на своето мнение да е очарован или не от ФЖМК, но бих му казал, че свободата на мисълта, която точно този Факултет и тези преподаватели насърчават, е незаменима и ще му е от полза, ако може да се възползва от тази атмосфера!
Признавам, че съм пристрастен, ала все пак си е така.

А иначе: „Podtherapy” е наистина терапия за душата в българския YouTube, инак изпълнен с толкова много фалш!
Изобщо Антоанет в цялото си присъствие през годините в интернет мен ме е печелила като зрител именно с натуралността си!

Просто е влудяващ този „маскен бал”, царящ сред другите инфлуенсъри.

Освен това не мога да скрия радостта си от хармоничната им връзка с Джош, пълен контрапункт на провъзгласяваната и превъзнасяна днес „оборотност” и тотално изхабяване на емоционално, а и физическо ниво!

Дерзайте и поотделно, и … заедно!

Вашият коментар